đề thi học sinh giỏi anh 9

Đề thi học sinh xuất sắc lớp 9 môn giờ đồng hồ Anh bao gồm đáp án

Chúng tôi sẽ tổng đúng theo những đề thi học viên tốt tiếng Anh 9 giỏi, đề thi học viên tốt giờ Anh 9 những cấp của những kỳ thi trước. Tài liệu ôn thi HSG lớp 9 này sẽ giúp những em tham khảo làm thân quen với cấu trúc ra đề của đề thi học viên giỏi giờ đồng hồ Anh 9, trường đoản cú đó giúp các em có kế hoạch ôn tập thật giỏi. Tin rằng, với tuyển chọn tập Đề thi học viên giỏi giờ đồng hồ Anh 9 này, các em sẽn mang vinch quang đãng về cho trường.

Bạn đang xem: đề thi học sinh giỏi anh 9

1. Đề thi lựa chọn học viên giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 Phòng GD-ĐT Tkhô giòn Tbỏ, Phú Tbọn họ có đáp án

II. Choose one word whose bao tay pattern is different from the others (1 point).

1. A. appliance

B. activity

C. adventure

D. average

2. A. dormitory

B. category

C. priority

D. ordinary

3. A. compliment

B. effective

C. charity

D. extreme

4. A. advertise

B. advertisement

C. teenager

D. surrounding

5. A. national

B. newspaper

C. dormitory

D. biology


Section B: Grammar & Vocabulary

III. Choose the correct answer to complete each of the following sentences (5 points).

1. - Daisy: "What a lovely house you have!" - Mary: "______."

A. Lovely, I think so B. Thank you. Hope you will drop in

C. Of course not, it"s not costly D. No problem

2. Analysts suggested the country __________its infrastructure to lớn get foreign investment.

A. improve B. to improve C. improves D. improving

3. The children __________khổng lồ the zoo.

A. were enjoyed taken B. were enjoyed taking

C. enjoyed being taken D. enjoyed taking

4. _______ my friends were unsuccessful at the job interviews.

A. Most B. The most of C. Most of D. Most out of

5. _______ hard it is, we"ll finish solving it before you come bachồng.

A. No matter what B. How far C. No matter how D. Whichever

6. It was clear that the young couple were _______ of taking charge of the restaurant.

A. responsible B. reliable C. capable D. able


7. _______ he loved her, he didn"t forgive her for what she had done.

A. Much as B. Because C. No matter D. However

8. _______ for the intolerable heat in the hall, we would have stayed much longer.

A. If it weren"t B. Unless it were C. Hadn"t it been D. Had it not been

9. Last year, Matt earned..........................his brother

A. twice as much as B. twice as many as C. twice more than D. twice as more as

10. Rarely...........about the environment enough khổng lồ give sầu up their cars

A. vày people care B. are people care C. people are care D. care people

11. Tom always.............the crossword in the paper before breakfast

A. makes B. writes C. does D. works

12. I vì chưng not mind your using my xe đạp.................you take care of it

A. although B. for the fear that C. provided that D. unless

13. What time are you _______ duty? Let"s have sầu a coffee after that.

A. over B. on C. off D. out of

14. Don"t give sầu up your harboring dream. _______ working harder & harder.

A. Try out B. Keep on C. Speed up D. Go off

15. It"s been a good year. I"ve sầu written two books and a couple of articles, and _______ are now in print.

A. both of which B. both of them C. all of which D. all of them


16. The meal Mary cooked tastes_______.

A. well B. badly C. good D. worse

17. ______ at the buổi tiệc nhỏ, we saw Ruth standing alone.

A. Arriving B. We arrived C. Arrived D. We were arriving

18. He was turned down for the job because he is ________.

A. qualified B. qualifying C. unqualified D. qualification

19. Everyone hopes to lớn pass the next final exam,___________?

A.doesn"t he B. hasn"t he C. haven"t they D. don"t they

trăng tròn. _______ had booked in advance were allowed in.

A. Only who B. Only those who

C. Only who were those D. Only were those who

21. They hardly believe hyên và ................

A. so do I B. neither bởi vì I C. I bởi vì, too D. I believe him

22. The house was .............building.

A. a stone nice old B. a nice old stone

C. a nice stone old D. an old nice stone

23. At the moment she"s considering ________ a oto.

A. buying B. khổng lồ buy C. to lớn buying D. buy

24. She.................her neighbor"s children for the broken window

A. accused B. complained C. blamed D. denied

25. I don"t think we have sầu very much......................., we are very different people

A. together B. in comtháng C. the same D. similar

V. Supply the correct khung of the words in bracket (1 point)

1. The committee has made some ..........................changes for the better (DECIDE)

2. Do you know that the ..................of the awards are coming on Sunday? (RECEIVE)

3. She thinks chatting on the Internet is.......................(TIME-CONSUME)

4. John went lớn bed early because he had had a ___________day. (TIRE)

5. The professor explained his idea with great________. (CLEAR)


VI. Supply the correct khung & tense of the verbs in brackets (1 point)

1. You (stop) ______by a policeman if you try to cross the road now.

2. She wishes she (not give)______ them her phone number last week.

3. Would you be so kind as (switch off).............. the lights when leaving?

4. It"s imperative that the wildlife program (broadcast).........

5. Had it not been for her sickness, she (go out)................................ with me to lớn the party

SECTION C: READING

VII. Fill in each blank with a suitable word (2 points)

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in (1) ..................... Many species of animals are threatened, và could easily become extinct if we vị not (2)........................an effort to protect them. There are many reasons for this. In some cases, animals are hunted for their fur or for other (3)..................... parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught alive sầu, & sold (4).............pets. For many animals và birds, the problem is that their (5)........................- the place where they live is disappearing. More lvà is (6)...................for farms, houses or industry, và there are fewer open spaces (7)..........there once were. Farmers use powerful chemicals khổng lồ help them grow better crops, (8)..................these chemicals pollute the environment và harm wildlife. The most successful animals on earth- human (9)......................- will soon be the only ones left, unless we can (10)....................this problem.

VIII. Read the passage and choose the best option lớn complete the passage (2 points)

One step beyond automated machines is the (1) _______ robot, the heart và brain (2) _______ which is the microcomputer. Unlike most automated machines, industrial robots can (3) _______ programmed to lớn vày a variety of tasks (4) _______ are usually accomplished by human factory workers. Like their human (5) _______, industrial robots can be switched from one job to (6) _______ và can be programmed to lớn (7) _______ new tasks. Thus, robots have sầu found their greathử nghiệm use in assembling (8) _______ components. However, they are swiftly branching (9) _______ basic assembly operations khổng lồ construction và mining, & their (10) _______ wonderful use of all is the exploration of oceans and outer space.


1. a. industry

b. industrial

c. industrialize

d. industrialization

2. a. of

b. in

c. from

d. for

3. a. khổng lồ be

b. be

c. is

d. being

4. a. who

b. whom

c. whose

d. that

5. a. combination

b. counterpart

c. evaluation

d. abolishment

6. a. some

b. any

c. another

d. others

7. a. handle

b. expose

c. judge

d. compare

8. a. mechanic

b. mechanical

c. mechanics

d. mechanization

9. a. for

b. onto

c. from

d. forward

10. a. most

b. best

c. worse

d. less

IX. Read the following passages & choose the best answers khổng lồ each questions (1 point)

People usually complain that they never have enough time to accomplish tasks. The hours & minutes seem lớn slip away before many planned chores get done. According to lớn time management experts, the main reason for this is that most people fail khổng lồ set priorities about what khổng lồ bởi first. They get tied down by trivial; time-consuming matters and never complete the important ones.

One simple solution often used by those at the top is lớn keep lists of tasks to lớn be accomplished daily. These lists order jobs from most essential lớn least essential và are checked regularly through the day to access progress. Not only is this an effective sầu way khổng lồ imagine time, but also it serves khổng lồ give sầu individuals a much-deserved sense of satisfaction over their achievements. People who vì chưng not keep lists often face the kết thúc of the work with uncertainty over the significance of their accomplishments, which over time can contribute to lớn serious problems in mental and physical health.

1. Which of the following is the best title for the passage?

A. Comtháng Complains About Work B. Accomplishing Trivial Matters

C. Achieving Job Satisfaction D. Learning To Manage Time

2. According lớn the passage, why vì chưng many people never seem lớn have sầu enough time lớn accomplish things?

A. They bởi vì not prioritise tasks.

B. They get tied down by one difficult problem.

C. They fail to khuyến mãi with trivial matters.

D. They do not seek the advice of time management experts.

3. In paragraph 2, the word those refer to:

A. daily lists B. trivial matters C. priorities D. people

4. The passage states that one solution to time management problems is to:

A. consult a time management expert

B. accomplish time-consuming matters first

C. keep daily lists of priorities and kiểm tra them regularly.

D. spkết thúc only a short time on each task.


5. The paragraph following the passage most probably discusses:

A. mental & physical health problems.

B. another solution to lớn time management problems

C. ways to lớn achieve a sense of fulfillment.

D. different types of lists.

SECTION D: WRITING:

X. Sentence transformation (2 points)

Rewrite the following sentences in such a way that the second sentence has the same meaning as the first one

1.It"s my opinion that you should take more exersise.

If I were.............................................................................................................................

2.He never suspected that the money had been stolen.

At no time ........................................................................................................................

3. You have ridden a horse before, haven"t you?

Have sầu...................................................................................................

4. I"m quite happy khổng lồ look after the baby for you.

I don"t................................................................................................................................

5. Vietnamese women continue lớn wear the fashionable Ao dẻo.

The fashionable Ao dai.............................................................................

6. "Would you like to go khổng lồ the concert with me tonight?" Peter said khổng lồ Ann.

Peter invited................................................................................................

7. He was annoyed because his son often came trang chính late.

He objected....................................................................................................................

8. She dances beautifully & she sings sweetly, too.

Not only .......................................................................................................................

9. Thomas and David are very good friends.

Thomas & David get.....................................................................................................

10. Driving on the left is strange & difficult for Americans.

Americans aren"t..............................................................................................................

XI. Sentence building (2 points)

Use the following sets of words và phrases khổng lồ write a letter. Make all the changes & additions if necessary.

Dear Na,

I/ already/ arrive sầu home/ Thành Phố New York......................................................................................................

2. It/ happy/ see/ whole family again.

......................................................................................................

3. Thank/ for/ lovely time/ you/ house

......................................................................................................

4. It/ kind/ you/ show me so much/ hometown

......................................................................................................

5. I/ really impressed/ friendliness/ your people

......................................................................................................

Xem thêm: Mua Bán Xe Tải Isuzu 2.5 Tấn, Đánh Giá Nội Ngoại Thất Và Báo Giá Xe Tải Isuzu 2

6. mountainous sights/ make/ deep impression/ me

......................................................................................................

7. I still remember/ invited/ eat/ sour meat/ and/ it/ delicious

......................................................................................................


8. your homeland/ beautiful/ so/ I wish/ have sầu a chance/ visit/ again

......................................................................................................

9. If/ you/ time/ write/ me

......................................................................................................

10. I/ look/ hear/ you/. Give/ regards/ parents

......................................................................................................

Love,

Daisy

.....Hết....

Đáp án Đề thi chọn học viên giỏi môn Tiếng Anh lớp 9

section a: Phonetics

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. A

2. D

3. B

4. D

5. D

II. Choose one word whose bức xúc pattern is different from the others (1 point).

0.2 point for each correct answer

1. D

2. C

3. D

4. A

5. D

section B: Grammar & Vocabulary

III. Choose the correct answer khổng lồ complete each of the following sentences

(5 points)- 0.2 point for each correct answer

1. B

6. C

11. C

16. C

21. B

2. A

7. A

12. C

17. A

22. B

3. C

8. C

13. C

18. C

23. A

4. C

9. A

14. B

19. D

24. C

5. C

10. A

15. D

20. B

25. B

IV. Identify the error in the following sentences by circling A, B, C or D (2 points)-

0.2 point for each correct answer

1. A

2. C

3. C

4. C

5. A

6. D

7. B

8. C

9. A

10. D

V. Supply the correct form of the words in bracket (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. decisive

2. recipients

3. time- consuming

4. tiring

5. clarity

VI. Supply the correct khung và tense of the verbs in brackets (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. will be stopped

2. had not given

3. lớn switch off

4. (should) be broadcast

5. would have gone out

SECTION C: READING

VII. Fill in each blank with a suitable word (2 points)- 0.2 point for each correct answer

1. danger

2. make

3. valuable

4. as

5. habitat

6. used

7. than

8. but

9. beings

10. solve

VIII. Read the passage và choose the best option to complete the passage (2 points)

- 0.2 point for each correct answer

1. b

2. a

3. b

4. d

5. b

6. c

7. a

8. b

9. c

10. a

IX. Read the following passages and choose the best answers lớn each questions (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. D

2.A

3. D

4.C

5.B

SECTION D: WRITING:

X. Sentence transformation (2 points)- 0.2 point for each correct answer

Rewrite the following sentences in such a way that the second sentence has the same meaning as the first one

1. If I were you, I would take more exersise

2.At no time did he suspect that the money had been stolen

3. Have you ridden a horse before?

4. don"t mind looking after the baby for you

5. The fashionable Ao dai continues lớn be worn by Vietnamese women.

6. Peter invited Ann to go khổng lồ the concert with hyên that night

7. He objected to his son/his son"s coming home page late

8. Not only does she dances beautifully, but she also sings sweetly

9. Thomas and David get along/ on very well (with each other)

10. Americans aren"t used lớn driving on the left

XI. Sentence building (2 points)- 0.2 point for each correct answer

Use the following sets of words và phrases lớn write a letter. Make all the changes & additions if necessary.

1. I have already arrived trang chính in New York.

2. It is happy khổng lồ see my/the whole family again.

3. Thank you very much for the lovely time with you in your house.

4. It was very kind of you to lớn show me so much of your hometown.

5. I was really impressed by the friendliness of your people.

6. The mountainous sights made/ have sầu made a deep impression on me.

7. I still rethành viên being invited to lớn eat sour meat & it was very delicious.

8. Your homelvà is beautiful, so I wish I would have a chance to visit it again.

9. If you have time, (please) write lớn me.

10. I look/ am looking forward to hearing from you. Give my regards to your parents.

2. Đề thi học sinh xuất sắc ngôi trường môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Khả Phong, Hà Nam

II. Four khách sạn guests are calling for a taxi. Are these statements True or False? Listen & kiểm tra (P) the appropriate box. You are allowed to lớn listen khổng lồ the recorder TWICE (0,8 pts)

 

TRUE

FALSE

5. The caller’s flight leaves in four hours.

 

 

6. The caller wants khổng lồ go to another khách sạn.

 

 

7. The caller needs lớn catch a train.

 

 

8. The caller’s frikết thúc is going to lớn have sầu a baby soon.

 

 

B. WORD SOUND AND STRESS PATTERN (2 pts)

I. Choose the word with the different pronunciation of the underline part (1 pt)


9. A. naked

B. crooked

C. packed

D. wicked

10. A. relationship

B. recommend

C. resident

D. revolution

11. A. exchange

B. charity

C. teacher

D. chorus

12. A. delivery

B. wilderness

C. rhino

D. philosophy

13. A. Threaten

B. Earth

C. Healthy

D. Northern

II. Choose the word in each line that has different căng thẳng pattern (1 pt)

14. A. telephone

B. facility

C. reference

D. precaution

15. A. energy

B. pedestrian

C. institute

D. document

16. A. historic

B. economic

C. afternoon

D. entertainment

17. A. accuracy

B. interestingly

C. efficiency

D. dangerously

18. A. economic

B. experience

C. invitation

D. introduction

C. VOCABULARY AND GRAMMAR (6,4 pts)

I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D (3 pts)

19. Shhh. I hear someone _________ from the distance. Do you hear anything?

A. interesting

B. thinking

C. boring

D. crying

20. We looked for hlặng everywhere but he was nowhere_________.

A. to be seen

B. saw

C. seeing

D. seen

21. The man và his pets _________ are playing in the garden look so happy.

A. which

B. who

C. that

D. B & C

22. John is working in a factory. His job is_________broken machines.

A. repairing

B. repaired

C. lớn repair

D. repair

23. If he had not been absent yesterday, everything _________

A. would be ok at the moment.

B. wouldn’t ok at present.

C. won’t be alright now.

D. wouldn have been ok now.

24. The letter must have sầu been written_________different languages.

A. by

B. in

C. with

D. of

25. We all believe that the survival girl_________better then.

A. was

B. is

C. be

D. to lớn be

26. The more paper we save, the_________wood we use for making it.

A. fewer

B. less

C. smaller

D. more

27. Computers are products made for_________in almost all offices nowaday.

A. using

B. usage

C. to use

D. use

28. I wrote lớn them a fortnight ago but_________I have sầu not had a reply.

A. as yet

B. those days

C. so long

D. just now

29. A lot of progress has been _________since the country became independent

A. created

B. done

C. built

D. made

30. Don’t let a good chance_________.

A. go by

B. go off

C. go down

D. go over

31. The trees_________

A. were grown by John yesterday in the backyard.

B. were grown in the backyard by John yesterday.

C. were grown in the backyard yesterday by John.

D. in the backyard were grown yesterday by John.

32. I did not use khổng lồ like football.

A. I vì not like football.

 

B. When I was young I liked football, but now I don’t.

C. Once I didn’t lượt thích football, but now I vị.

D. I was not accustomed to lớn football.

33. ‘Would you like some coffee?’ Peter asked me.

A. Peter asked me if I liked coffee.

B. Peter offered lớn give sầu me some coffee.

C. Peter asked me to lớn make him a cup of coffee.

D. Peter wanted to lớn know if I would like to lớn make coffee.

II. Give sầu the correct khung of the verbs in parentheses (1 pt)

34. Our boss suggested that the trip to lớn the countryside (delay)_______untill next month.

35. She stopped talking about her illness và went on_______(work).

36. The casstle looks so old that it needs (repair)_______.

37. _______(make) of metal, the gate is quite safe.

38. Could you tell me the name of the man (make)_______a speech on the stage?

- I have no idea.

Write your answers here:

III. Complete the sentences with the correct prepositions (1 pt)

39. The đô thị was covered_______smoke from the burns nearby.

40. The police said a notorious criminal was involved_______the robbery.

41. For most North American household lighting accounts for 10 percent lớn 15 percent of the electricity bill. However, this amount can be reduced by replacing an ordinary 100. watt light bulb_______an energy saving bulb.

42. The weather is terribly hot, so many boys run to the rivers, jump_______& swyên ổn.

43. Ho Chi Minc devoted all his life to the struggle_______the liberation of our country.

Xem thêm: Cho Vay Mua Xe Máy Trả Góp Hiện Nay, Vay Mua Xe Máy

Write your answers here:

IV. Give sầu the correct forms of words in the brackets (1,4 pts)

 

YOUR ANSWERS

44. The_______examination is of great importance to lớn the students of grade 9. (ENTER)

 

44. _____________________

45. Mispronunciation in speaking a language usually leads to lớn _______. (UNDERSTAND)

 

45. _____________________

46. Most of the banks are now_______. (COMPUTER)

46. _____________________

47. We are waiting for the______of his plane. (ARRIVE)

 

47. _____________________

48. Women nowadays have more_______khổng lồ participate in social activities. (FREE)

 

48. _____________________

49. She made a deep_______on the members of her class. (IMPRESS)

 

49. _____________________

50. He is one of the most famous_______in the world. (ENVIRONMENT)

 

50. _____________________

D. READING COMPREHENSION (5 pts)

I. Read, then choose the best answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D (2 pts)

Radar is an electronic device that can "see" great distances (51)_____fog, rain, snow, cloud, & darkness. It can find and (52)_____locate missiles, aircraft, ships, cities, rainstorms, & mountains. Radar uses radio waves, (53)_____light waves, which the human eye uses in seeing. This makes it (54)_____for radar to locate many kinds of objects at (55)_____greater distances than the eye can see. Radar became an important military device during World War II. Today, networks of radar lookout stations guard the United States & Canadomain authority 24 hours a day against (56)_____missiles & airplanes. Patrol planes & ships (57)_____the oceans with radar for hostile ships và aircraft. Airports use radar to (58)_____planes safety khổng lồ earth in fog or storms. Ships use it to lớn steer clear of other (59)_____or icebergs. Radar helps weathermen warn of (60)_____ hurricanes or tornadoes.


Chuyên mục: Tin Tức Liên Quan